REFRAKTOMETR

REFRAKTOMETR
Skladem > 10 ks
1 199,00 Kčs DPH
ks

Popis produktu

Refraktometr slouží k měření cukernatosti hroznového moštu. Založen na principu optického lomu světelného paprsku. Umožňuje měřit cukernatost dozrávajících hroznů a ovoce. Hodnota obsahu cukru je vyjádřena v různých stupních - °ČNM,°Kl, Oe, Brix.
  • Stupnice %VOL, na které lze odečíst přirozený (potenciální) obsah alkoholu ve šťávě z vinných hroznů. Stupnice odpovídá příloze zákona č. 321/2004 Sb. – zákon o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství).
  • Československý normalizovaný moštoměr °ČNM (někdy též °NM)
  • Klosterneuburský moštoměr °KMW (Babo) - používaný na území Rakouska
  • Oechsleho moštoměr °Oe - používaný na území Švýcarska a Německa
  • Univerzální stupnice Brix (% Mas Sacch) - používaná především na území amerického kontinentu

Rozsah stupnice                 Rozlišení

5 až 22 %VOL                       0.2 % VOL
10 až 37 °ČNM                     0.5 °ČNM
0 až 30 °KMW                     0.5 °KMW
0 až 35 °Bx                           0.5 °Bx
0 až 150 °Oe                         1 °Oe

Obecné technické parametry: referenční teplota 20 °C ATC - automatická teplotní kompenzace (při teplotách 0 až 30 °C), možnost doostření, délka ~ 160 mm, kvalitní technické provedení, kovové tělo přístroje.

Obsah balení: odolné plastové pouzdro, refraktometr, čistící hadřík, pipeta pro odběr, šroubováček, český návod.

Použití: velmi jednoduché. Stačí několik kapek z bobule umístit na optickou část přístroje. Následně se podívat proti světlu do kukátka pro zjištění požadované hodnoty cukru.

Parametry

Hloubka17,5 cm
Šířka4,0 cm
Výška4,0 cm