Popis produktu
Refraktometr slouží k měření cukernatosti hroznového moštu. Založen na principu optického lomu světelného paprsku. Umožňuje měřit cukernatost dozrávajících hroznů a ovoce. Hodnota obsahu cukru je vyjádřena v různých stupních - °ČNM,°Kl, Oe, Brix.- Stupnice %VOL, na které lze odečíst přirozený (potenciální) obsah alkoholu ve šťávě z vinných hroznů. Stupnice odpovídá příloze zákona č. 321/2004 Sb. – zákon o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství).
- Československý normalizovaný moštoměr °ČNM (někdy též °NM)
- Klosterneuburský moštoměr °KMW (Babo) - používaný na území Rakouska
- Oechsleho moštoměr °Oe - používaný na území Švýcarska a Německa
- Univerzální stupnice Brix (% Mas Sacch) - používaná především na území amerického kontinentu
Rozsah stupnice Rozlišení
5 až 22 %VOL 0.2 % VOL10 až 37 °ČNM 0.5 °ČNM
0 až 30 °KMW 0.5 °KMW
0 až 35 °Bx 0.5 °Bx
0 až 150 °Oe 1 °Oe
Obecné technické parametry: referenční teplota 20 °C ATC - automatická teplotní kompenzace (při teplotách 0 až 30 °C), možnost doostření, délka ~ 160 mm, kvalitní technické provedení, kovové tělo přístroje.
Obsah balení: odolné plastové pouzdro, refraktometr, čistící hadřík, pipeta pro odběr, šroubováček, český návod.
Použití: velmi jednoduché. Stačí několik kapek z bobule umístit na optickou část přístroje. Následně se podívat proti světlu do kukátka pro zjištění požadované hodnoty cukru.
Parametry
Hloubka | 17,5 cm |
Šířka | 4,0 cm |
Výška | 4,0 cm |